header

Kukishin Ryū Happō Bikenjutsu

九鬼神流

"Yhdeksän jumalhengen koulu"

Tämä on sōgō bujutsukoulukunta, mikä tarkoittaa, että Kukishin Ryū sisältää kokonaisvaltaisesti useita kamppailun osa-alueita. Koulukunnasta on useita perimyslinjoja. Kukishinden ryū järjestettiin Japanissa koulukunnaksi 1300-luvulla.

Dakentaijutsu 打拳体術

“Nyrkkilyöntitekniikat”. Sisältää lukkoja, sidontoja, kuristuksia, lyöntejä ja potkuja sekä pienten aseiden käyttöä.

Bōjutstu 棒術

“Sauvatekniikka"” tai Roku shaku Bōjutsu eli "kuuden shaku:n sauvatekniikka". Sisältää monipuolista keppitaistelutekniikkaa.

Hanbōjutsu 半棒術

"Puolisauvatekniikka" ta San jaku Bōjutsu "kolmen shaku:n sauvatekniikka". Kukishin Ryū:n Hanbō -tekniikkaa käytetään torjumiseen, lyömiseen, murskaamiseen, kuristamiseen ja pistämiseen. Sisältää myös aineksia taijutsusta.

Jōjutsu 杖術

Bo:n kaltainen sauva-ase. Noin neljä shakua pitkä, 128cm. Jo -tekniikoissa on vahva painotus aseen käytössä miekkaa vastaan.

Bikenjutsu 剣術

“Salaiset miekkatekniikat”. Kukishin Ryū Happo Biken sisältää sekä Kenjutsua (pitkä miekka) 剣術 että Kodachijutsua (lyhyt miekka) 脇差術. Bikenjutsu sisältää väistöjä, leikkauksia, pistoja, torjuntoja ja vastatekniikoita.

Sōjutsu 槍術

Kukishin Ryūn keihäs on 270 cm pitkä 36 - 45 cm terällä. Sitä käytetään torjumiseen, viiltoon, pistämiseen ja vastustajan tasapainon vientiin.

Naginatajutsu 薙刀術

Kukishin Ryūn Naginata on 225 cm pitkä 21 cm terällä. Sitä käytetään mm. torjumiseen, viiltoon ja pistämiseen.

Bisentojutsu 眉尖刀

Peitsi, jonka esikuvina ovat olleet kiinalaiset kwan-do ja guan dao. Ase on paljon suurempi ja painavampi kun Naginata.

Juttejutsu 十手

“Kymmenen kättä.” Pamppu jossa väistin. Asetta on käytetty järjestyksenvalvonnassa Edo -ajanjaksolla.

footer